Ekonomi

Borusan Sürdürülebilir Fayda Programında desteklenecek projeler açıklandı

Borusan’ın ikinci döneminde “Birlikte İyileşiriz” mesajıyla deprem bölgesine odaklandığı Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı’nda desteklenecek projeler açıklandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, sürdürülebilir bir dünyanın inşası için toplumsal ve çevresel faydayı faaliyetlerinin merkezine koyan Borusan, sosyal ve çevresel sorunların çözümüne yönelik orta ve uzun vadede yeniden yapılanma sürecine katkı sağlamayı hedefliyor. Impact Hub İstanbul iş birliğiyle yürütülen programın ikinci döneminde deprem bölgesindeki çevre sorunları ele alındı. projeler desteklenmektedir.

Programın ikinci döneminin odak alanları arasında nitelikli eğitim desteği, eşitsizliklerin azaltılması, geçim ve iş imkanlarının yaratılması, çevre ve ekoloji yer aldı. Başvuruların 25 Temmuz’da başlayıp 27 Ağustos’ta sona erdiği programa 38 ilden 142 başvuru geldi.

Projelere kapsamlı destek veriliyor

Kazanan projelere 6 ay boyunca ihtiyaçlarına göre tasarlanmış kapasite ve proje geliştirme desteği, etki modeli oluşturma desteği, eğitim ve çalıştay desteği, mentor ve uzman desteği ile görünürlük desteğinin yanı sıra 300 bin TL’ye kadar hibe desteği verilecek. proje başına. Ayrıca Borusan ve Impact Hub İstanbul bağlantı ağlarına dahil olma fırsatına da sahip olacaksınız.

Seçilen projeler kesinlikle

Programın ikinci dönem heyetinde Gazeteci, Yazar, Akademisyen Dr. Fatoş Karahasan, Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Birimi Ülke Müdür Yardımcısı Zeliha Ünaldı, Yuvam Dünya Kurucusu ve Yönetim Kurulu Lideri Kıvılcım Kocabıyık, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) yer alıyor. Türkiye Üreme Sağlığı Program Koordinatörü Gökhan Yıldırım, Sinemasal Kurucusu ve Yönetim Kurulu Lideri Enes Kaya ve Borusan Holding İnsan, Bağlantı ve Sürdürülebilirlik Küme Lideri Nursel Ölmez Ateş.

Borusan Sürdürülebilir Fayda Programında 4 proje desteklenecek

Programda desteklenmesine karar verilen projeler arasında yer alan Ayşe Kaşıkırık’ın Küresel Eşitlik ve Katılım Ağı, kadınların liderliğinde afet ve kriz dönemlerinin olumsuz etkilerini fırsata dönüştürmeyi ve kadınlara kapasite güçlendirme desteği sağlayarak kadın potansiyelini ortaya çıkarmayı hedefliyor. Afet yönetimi kategorisi toplumsal cinsiyet eşitliğine odaklandı. Amaçları.

Kevser Özcan Sağlık Hakkı Derneği, sağlık haklarına erişimin kolaylaştırılması kategorisinde, Hatay’da yaşayan kadınların afet döneminde ortaya çıkan üreme sağlığı sorunları hakkında bilgilendirilmesi ve sağlık okuryazarlığı düzeyinin artırılması amacıyla bir elçilik mekanizması kurmayı hedefliyor.

Seben Ayşe Dayı ve Serim Berke Yarar’ın Erişilebilir Her Şey girişimi, deprem ve yeniden yapılanma sürecinde aktif rol oynayan aktörler ve karar vericiler arasında erişilebilir şehirlerin tasarlanması konusunda harekete geçecek, farkındalık yaratacak ve kamuoyunu bilinçlendirecek bir irtibat ve savunuculuk kampanyası yürütmeye odaklanıyor. .

Uğur Mursaloğlu’nun geçim ve istihdam yaratma başlığı altında Çiftçiden Konuta adlı dijital platformu, afet bölgesinde satış yapan üreticilerin ürünlerini kurduğu sipariş sistemi aracılığıyla tüketicilerle buluşturmayı, gıda ulaştırarak kırsal kalkınmaya destek olmayı amaçlıyor. afet bölgesindeki gönüllü aşevlerine veya geçici şehirlerde yaşayan insanlara.

“Deprem bölgesine fayda yaratmayı hedefledik”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Borusan Holding İnsan, Bağlantı ve Sürdürülebilirlik Kümesi Lideri Nursel Ölmez Ateş, Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı’nın ikinci dönemine ilişkin şunları söyledi: “6 Şubat’ta yaşadığımız felaketle, borcu olan her kurum gibi, Ülkesine döndük, yönümüzü deprem bölgesine çevirdik ve yaşananlara odaklandık.Birlikte İyileşiyoruz ana temasını taşıyan programımızın ikinci döneminde deprem bölgesine fayda yaratmayı hedefledik. Cumhuriyetin 100. yılında meyvelerini aldığımız Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı’nın ilk döneminde geniş etki alanına sahip, güzel sonuçlara ulaştık.İlk dönemde yaşananlar, gelişim aşamaları ve gelinen nokta “Belgesele dönüştürerek unutulmaz kıldık. İkinci dönemimizde fayda odaklı, fark yaratan bir süreç yaşanacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Programın ilk dönemi belgesele dönüştürüldü

Açıklamaya göre, geçtiğimiz haftalarda Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı’nın ilk dönemini tamamlayan Borusan, ilk dönem projelerinin yer aldığı bir belgesel filmi de çekti. Yönetmenliğini Vedat Atasoy’un üstlendiği belgesel, projelerin gidişatını ve güçlendirme döneminde yapılanları anlatırken, Borusan’ın sosyal fayda odaklı yaklaşımını da ortaya koyuyor. Belgeselin ilk gösterimi 2 Ekim Pazartesi günü saat 20.00’de Digiturk beIN İZ kanalında olacak. Daha sonra Borusan Holding’in sosyal medya hesaplarında yayınlanacak.

germencik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu